Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Nelegālais cigarešu rūpals Ventspilī: policija rosina sākt krimināvajāšanu pret diviem vīriešiem

© pexels.com

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret diviem vīriešiem par nelegālo cigarešu apriti Ventspilī, informē Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Madara Šeršņova.

Pagājušā gada februārī Valsts policijā tika sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju Ventspils pilsētā. Kriminālprocesā tika veikta kratīšana vairākos kustamos un nekustamos īpašumos Ventspilī, kur atrastas un izņemtas nelegālās cigaretes.

Kā norāda Šeršņova, kopumā no nelegālās aprites izņemtas 110 656 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Tāpat pie abiem aizdomās turētajiem tika atrasta nauda, kura, visticamāk, iegūta noziedzīga nodarījuma rezultātā, proti, realizējot nelegālās cigaretes.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ventspils reģionālās nodaļas amatpersonas aizdomās par nelegālo cigarešu glabāšanu, pārvietošanu un realizāciju aizturēja divus vīriešus, kuri iepriekš nav sodīti. Vīriešiem uz izmeklēšanas laiku tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta zaudējumu aprēķinu, noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti vairāk nekā 17 000 eiro lieli zaudējumi par nenomaksātiem nodokļiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteikts tiesa.