KNAB par 8000 latu kukuļa prasīšanu aiztur Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas galveno inspektoru

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonu par 8000 latu liela kukuļa pieprasīšanu.

tapis zināms, ka pērn decembrī šis inspektors ar citas personas starpniecību pieprasīja 8000 latu kukuli par nepamatota lēmuma pieņemšanu par akciju sabiedrībai piederošas lokomotīves atbilstību tehniskās ekspluatācijas noteikumiem.

Līdz ar to KNAB 2011.gada janvārī uzsācis kriminālprocesu par Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonas prettiesiskajām darbībām.

2011.gada janvārī VDzTI amatpersona ar starpnieka palīdzību pieņēma daļu (Ls 1 150) no pieprasītā kukuļa.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs VDzTI galveno inspektoru atzinis par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona. Savukārt starpnieks atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 322.panta pirmās daļas par starpniecību kukuļošanā.

Patlaban aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, t.sk. valsts amatpersona atstādināta no amata pienākumu pildīšanas.

Svarīgākais