VID darbinieki novērš mēģinājumus valstī nelegāli ievest 32 620 cigaretes

Nedēļas nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām, veicot muitas kontroles pasākumus uz Krievijas robežas, novērsa vairākus mēģinājumus valstī nelegāli ievest 32 620 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija paslēptas pārtikas kastēs, sulas pakās, zem ceļotāju apģērba un personīgajās mantās.

Svētdien, 2011.gada 6.februārī, Terehovas muitas kontroles punktā iebrauca tukša kravas automašīna, kuru vadīja 43 gadus vecs Lietuvas pilsonis. Veicot automašīnas padziļinātu fizisko kontroli, konstatēts, ka slēptā veidā pārtikas kastēs, zem avīžu slāņa un tukšās sulu pakās atrodas 2 200 „Saint George” cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Sestdien, 2011.gada 5.februārī, Grebņevas muitas kontroles punktā VID darbinieki sadarbībā ar VRS amatpersonām novērsa vairākus mēģinājumus Latvijā nelegāli ievest cigaretes. Trīs ceļotāji personīgajās mantās, somās un zem apģērba centās pārvietot 15 540 „Bayron”, „More”, „Prima”, „Leningrad” un „BT” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Viens no likumpārkāpējiem – 29 gadus vecs Latvijas pilsonis – cigaretes bija piestiprinājis zem ziemas virsdrēbēm, izmantojot sieviešu zeķbikses un līmlenti kā savdabīgu „bandāžu”. Tās pašas dienas vakarā pa „zaļo koridoru” iebrauca vieglā automašīna, ko vadīja 49 gadus veca Latvijas pilsone. Padziļinātās kontroles rezultātā tika konstatēts, ka automašīnas bagāžas nodalījumā, zem apšuvuma, atrodas slēptas 1 900 „More” un „Leningrad” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Piektdien, 2011.gada 4.februārī, Grebņevas un Terehovas muitas kontroles punktos trīs ceļotāji – 27 un 42 gadus veci Latvijas pilsoņi un 29 gadus veca Latvijas pilsone – personīgajās mantās, somās un zem apģērba no muitas kontroles centās paslēpt 11 380 „More”, „Kiss”, „West” un „Bond” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Savukārt vieglās automašīnas priekšējos sēdekļos kāds 52 gadus vecs Latvijas autovadītājs centās pārvest 1 600 „More” cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Svarīgākais