Divās dienās robežsargi aiztur piecus kontrabandistus

Divu dienu laikā Valsts robežsardzes amatpersonas aiztur divus dīzeļdegvielas un trīs cigarešu kontrabandistus un kopumā izņem nepilni 30 000 kontrabandas cigarešu un 150 litri dīzeļdegvielas.

Naktī no 2. uz 3.februāri Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi konstatēja 2 tabakas izstrādājumu nelikumīgas pāri valsts robežai pārvietošanas gadījumus. Viens Latvijas pilsonis slēpjot zem apģērba Latvijā mēģināja ievest 7 060 cigaretes „More” ar Krievijas Federācijas akcīzes markām, bet otrs – paslēpis savas automašīnas Audi 80 bagāžas nodalījumā aiz apšuvuma Latvijā nelikumīgi mēģināja ievest 12 940 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām un 18 puslitra pudeles degvīna „Belaja berjoza”. 1977. un 1968.gadā dzimušie vīrieši ar izņemto preci nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Grebņevas muitas kontroles punkta amatpersonām.

Kā jau ziņots, 3.februāra rītā Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersonas Ludzas novada Isnaudas ciemā uz ceļa Zilupe – Ludza aizturēja 1974.gadā dzimušā Latvijas pilsoņa vadīto automašīnu Audi 100, kurā paslēptas dažādos slēpņos robežsargi konstatēja 9 600 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Vīrietim par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu robežsargi sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu.

Savukārt, šorīt Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas aizturēja divus dīzeļdegvielas kontrabandistus.

4.februāra rītā, veicot valsts robežas apsekošanu no gaisa un dzelzceļa Rīga – Maskava novērošanu, robežsargi pamanīja, kā no braucoša kravas vilciena tiek izmesti degvielas tvertnēm līdzīgi priekšmeti.

Trauksmes grupa, kura nekavējoties tika izsūtīta uz notikuma vietu, aizturēja 2 Latvijas pilsoņus. 1988. un 1989.gadā dzimušie vīrieši tobrīd izmestās degvielas tvertnes krāva savā automašīnā VW Transporter.

Abi likumpārkāpēji un izņemtā prece nodota Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonām.

Kā jau ziņots, aizvien vērojams ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu saistīto aktivitāšu pieaugums. Pērn robežsargi konstatējuši 1 114 preču nelikumīgas pārvietošanas gadījumus. Šādu gadījumu skaits salīdzinājumā ar 2009.gadu pieaudzis teju trīs reizes.

Valsts robežsardzes amatpersonas turpina aktīvi iesaistīties preču nelikumīgas pārvietošanas novēršanā. Arī janvārī robežsargi konstatējuši 38 preču nelikumīgas pārvietošanas gadījumus un kopumā izņēmuši teju 180 tūkstoši kontrabandas cigarešu un vairāk kā pusotra tūkstoša litru dīzeļdegvielas.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais