Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietim par nežēlīgu noziegumu pastrādāšanu piespriež mūža ieslodzījumu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Stājies spēkā Kurzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru vīrietim par slepkavības izdarīšanu un smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu piespriests mūža ieslodzījums.

Pērn maijā Kurzemes rajona tiesa par vīrieša slepkavību un smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu sievietei 2021.gada vasarā kādam vīrietim piemēroja reālu brīvības atņemšanu uz 20 gadiem.

Par minēto tiesas spriedumu prokuratūra Kurzemes apgabaltiesā iesniedza apelācijas protestu par sodu, lūdzot tiesu sodīt apsūdzēto ar mūža ieslodzījumu.

Izskatot krimināllietu apelācijas kārtībā, Kurzemes apgabaltiesa apmierināja prokurora protestu un sodīja apsūdzēto ar mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem.

Par Kurzemes apgabaltiesas spriedumu apsūdzētais un viņa aizstāvis iesniedza kasācijas sūdzības Augstākajā tiesā, kura atteica ierosināt kasācijas tiesvedību.

Kā bija noskaidrots izmeklēšanā, apsūdzētais vīrietis 2021.gada jūnija vakarā kādā dzīvoklī Liepājā, atrodoties alkohola ietekmē, pēc kopīgas alkohola lietošanas un savstarpēja konflikta laikā ar kādu sievieti dusmās vienu reizi ar nazi tīši iedūra viņai vēderā, nodarot smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai.

Savukārt četras dienas vēlāk pie viesnīcas "Līva", Liepājā, vīrietis, būdams alkohola ietekmē, savstarpēja konflikta laikā ar tur esošajām personām, tostarp cietušo vīrieti, dusmu vadīts, slepkavības nolūkā ar nazi tīši iedūra vīrietim sirds rajonā, pēc kā iestājās viņa nāve.

Apsūdzētais savu vainu slepkavības izdarīšanā neatzina, norādot, ka esot aizstāvējies.

Apsūdzētais vīrietis jau 2006.gadā bijis notiesāts par slepkavību un izcietis deviņu gadu brīvības atņemšanas sodu.