Policija Vidzemē janvārī atņēmusi 22 012 nelikumīgi uzglabātas cigaretes

Janvāra mēnesī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē vairāku iecirkņu teritorijās izņemti kopā 330 litri nelikumīgi pārvadātas degvielas, 22 012 nelikumīgi uzglabātas cigaretes, kas nav marķētas ar Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Tāpat izņemts 123,1 litrs šķidruma, kam ir alkoholam raksturīga smaka, 11 litri spirta un 22 litri vīna. "Raksturīgi, ka vairākas no personām, kas nodarbojas ar nelikumīgu akcizēto preču tirdzniecību, ir cienījamos gados- viena no kundzēm, kuras dzīvesvietā konstatētas nelikumīgas darbības, ir sasniegusi pat 84 gadu vecumu. Minētās akcīzes preces izņemtas kopā 11 adresēs tiesas sankcionētas kratīšanas vai administratīvās pārkāpuma vietas apskates laikā," portālam nra.lv stāsta Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

31. janvārī pulksten 14.20 Valkā Raiņa ielā sankcionētas administratīvās pārkāpuma vietas apskates laikā 1927. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā izņemtas 290 nelikumīgi uzglabātas dažādu marku cigarešu paciņas (5 800 cigaretes) bez Latvijas akcīzes nodokļu markām. 120 paciņas JIN LING, 100 paciņas MORE BLUE ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām un 70 cigarešu paciņas PIONEER bez akcīzes markām. Uzsākta administratīvā lietvedība.

30. janvārī pulksten 4.15 Kocēnu pagastā uz a/c Valmiera- Smiltene 2.km apturēta a/m VW PASSAT. Konstatēts, ka automašīnā tiek pārvadātas vairākas kannas, kurās atrodas nezināmas izcelsmes degviela, kopā 330 litri un soma ar cigaretēm- kopā 2940 cigarešu, kas marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām. A/m vadītājs, 1986. gadā dzimis vīrietis, nav varējis uzrādīt degvielas izcelsmi apliecinošus dokumentus.

28. janvārī pulksten 13.50 Limbažos Dārza ielā sankcionētas kratīšanas laikā iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros 1938. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā atrastas un izņemtas piecpadsmit 0,5 l tilpuma pudeles un divas 5l tilpuma pudeles, kas pildītas ar šķidrumu, kuram ir alkoholam raksturīga smaka.

28.janvārī pulkstne 12.30 Rankā Gatves ielā savā dzīvesvietā 1955. gadā dzimis vīrietis realizējis cigarešu paciņu BOND STREET, kas marķēta ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu marku. Administratīvās apskates laikā vīrieša dzīvesvietā izņemtas 8 600 cigarešu (43 bloki) cigarešu BOND STREET, kas marķēta ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām.

25. janvārī Apes novada, Virešu pagastā sankcionētas kratīšanas laikā iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros 1957. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā izņemti 47,7.litri alkohola - 22 litri vīna, kas pildīts pudelēs, kas marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un 10,7 litri degvīna pudelēs, kas marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un 14 litri nezināmas izcelsmes alkohola.

24. janvārī Valkā Mālu ielā 1955. gadā dzimusi sieviete neatļauti realizējusi 0,5 l tilpuma šķidrumu, kuram ir alkoholam raksturīga smaka. Administratīvās apskates laikā konstatēts, ka sieviete savā dzīvesvietā nelikumīgi uzglabā 19 0,5 l tilpuma pudeles, kas pildītas ar šķidrumu, kam ir alkoholam raksturīga smaka un 11 litrus bezkrāsainas vielas ( spirta). Atrastas un izņemtas arī 10 paciņas ( 200 cigarešu) cigarešu MORE, kas marķētas ar KF tabakas izstrādājumu akcīzes markām.

21. janvārī kādā veikalā Alojas novada Staicelē administratīvās apskates laikā atrasti un izņemti 9 litri šķidruma, kam ir alkoholam raksturīga smaka un 4252 cigaretes bez LR akcīzes nodokļu markām. Pārbaudāmā persona- 1960. gadā dzimusi sieviete.

21.janvārī konstatēts, ka kāda veikala telpās Ērgļu novada Jumurdas pagastā nelikumīgi tiek uzglabāti 8,4 l nelikumīgas izcelsmes alkohola, 200 cigaretes OPTIMA un 20 cigaretes MORE bez LR akcīzes nodokļu markām.

14. janvārī Alūksne, Ezera ielā sankcionētas kratīšanas laikā iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros 1963. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā izņemt 6 litri šķidruma, kuram ir alkoholam raksturīga smaka.

14. janvārī Skaņkalnē kontrolpirkuma laikā konstatēts, ka 1958. gadā dzimusi sieviete pārdevusi 0,5 l tilpuma pudeli ar nesertificētu alkoholu. Sievietes dzīvesvietā atrasta un izņemta viena litra pudele, kurā atradies šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaku.

12. janvārī profilaktiskā reida laikā vairākās adresēs Dikļos un Valmierā izņemts nelikumīgi uzglabāts šķidrums, kam ir alkoholam raksturīga smaka. Vienā no adresēm atrasta un izņemta arī iekārta, kas paredzēta alkoholisko dzērienu ražošanai mājas apstākļos. Kādā adresē Dikļos 1936. gadā dzimušas sievietes dzīvesvietā atrasti un izņemti 10 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Veicot apskati administratīvās lietvedības ietvaros Valmierā Zvejnieku ielā 1960. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā izņemti 6,5 l šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku un 40 l kanna, kurā atrodas apmēram 30 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Par konstatētajiem gadījumiem uzsākta administratīvā lietvedība.

Svarīgākais