Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Bijušos muitniekus tiesās par vairāk nekā 100 dokumentu viltošanu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.13 turpinās skatīt krimināllietu, kurā nu jau bijušie muitnieki apsūdzēti par 174 reeksporta deklarāciju viltošanu un viltotu deklarāciju izsniegšanu

Krimināllietā apsūdzētas divas bijušās Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes amatpersonas par to, ka tās viltoja dokumentus un izsniedza viltotus dokumentus.

Izmeklēšanu šajā kriminālprocesā veica un pēc tās pabeigšanas krimināllietas materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodeva Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvalde.

Apsūdzētie, noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī būdami valsts amatpersonas, vienojās par reeksporta deklarāciju viltošanu un viltotu reeksporta deklarāciju izsniegšanu Elektroniskajā muitas datu apstrādes sistēmā (EMDAS) komersantam, kas sniedz kuģu apgādes ar degvielu (bunkurēšanas) pakalpojumus.

Šo darbību mērķis bija fiktīvi noslēgt reeksporta procedūras precei - dīzeļdegvielai - un tādā veidā nodrošināt komersantam labvēlīgus apstākļus, proti, radīt šķietamību par dīzeļdegvielas izvešanu no Eiropas Kopienas.

Tādā veidā apsūdzētie viltoja 174 reeksporta deklarācijas un šīs viltotās reeksporta deklarācijas izsniedza komersantam.

Savu vainu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā apsūdzētie neatzīst.