Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Igaunijā pēc iebraukšanas no Latvijas apcietināti divi narkotirgoņi, kas veduši 100 kilogramus amfetamīna

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Igaunijā apcietinājumā kopš februāra vidus ir divi Beļģijas pilsoņi, kuri tika aizturēti pēc Latvijas un Igaunijas robežas šķērsošanas, jo viņu automobilī tika atrasti 100 kilogrami amfetamīna un divi nelegāli automātiskie šaujamieroči.

16.februārī Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki veica pārbaudi no Latvijas caur Iklas robežšķērsošanas punktu iebraukušam kravas automobilim ar Beļģijas reģistrācijas numura zīmēm, trešdien informēja Igaunijas Rietumu apgabala prokuratūrā, piebilstot, ka kravas automašīnā tika vests mikroautobuss.

Mobilā muitnieku komanda uz autoceļa Tallina-Ikla Pērnavas apriņķī apturēja kravas automašīnu, lai veiktu muitas pārbaudi, un tās vestajā mikroautobusā tika atklāts liels daudzums amfetamīna un šaujamieroču soma ar diviem automātiem. Vienā no šaujamieročiem, kādu izmantošana civilā lietošanā ir aizliegta, bija lādiņš.

Vīriešus, kas atradās automašīnā, aizturēja un nodeva Igaunijas Drošības policijai. Abiem Beļģijas pilsoņiem noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Prokuratūra pieļauj, ka amfetamīns nebija paredzēts Igaunijas tirgum un narkotiku galamērķis bija kāda no Ziemeļvalstīm.

100 kilogramu amfetamīna vairumtirdzniecības cena nelegālajā tirgū varētu būt apmēram 400 000 eiro, bet, pārdodot atsevišķas devas, par šādu amfetaminba daudzumu varētu iegūt divus miljonus eiro, norādīja Igaunijas Igaunijas Nodokļu un muitas departamentā.