Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par pensionāres aplaupīšanu Balvos aizturēts nepilngadīgs jaunietis

© F64

Šī gada 23.februārī Balvos tika aizturēts nepilngadīgs jaunietis, kurš Rēzeknē aplaupīja kādu pensionāri, nodarot sievietei miesas bojājumus. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Šī gada 16.februārī ap pulksten 12:30 nenoskaidrota persona Rēzeknē, pielietojot vardarbību, aplaupīja 1941.gadā dzimušu sievieti. Iespējamā vainīgā persona no sievietes rokām izrāva rokas somiņu, kā rezultātā sieviete pakrita un guva ķermeņa sasitumus. Personas somā atradās privātās mantas un skaidra nauda, aptuveni 40 eiro apmērā

23.februārī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Balvu iecirkņa likumsargiem, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, noskaidroja iespējamās vainīgās personas identitāti un atrašanās vietu, pēc kā 2006.gadā dzimušais jaunietis Balvos tika aizturēts.

24.februārī Rēzeknes tiesa personai piemēroja drošības līdzekli - apcietinājums.

Jāmin, ka jaunietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzes lokā, par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.