Jēkabpilī atsavina 1590 litrus nelegālā alkohola

Pagājušajā nedēļā, 1.oktobrī, operatīvo pasākumu laikā kādā garāžā Jēkabpilī, Egļu ielā, konstatēti un atsavināti 1590 litri nelegālā alkohola, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Nelegālais alkohols bija pildīts vairākās 30 litra tilpuma plastmasas kannās. Notikuma vietā pie garāžas automašīnā tika arī atsavināta vēl papildus 30 litru plastmasas kanna ar nelegālo alkoholu.

Diviem 1974. un 1970.gadā dzimušiem vīriešiem, kuri jau agrāk atradušies policijas redzeslokā, tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais