Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Sadistiskais kautiņš Jelgavā: policija apcietina trīs vīriešus

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Valsts policija aizturējusi un tiesa piemērojusi apcietinājumu trīs vīriešiem, kuri uzbrukuši kādam vīrietim pie veikala Jelgavā.

Sestdienas vakarā Valsts policijā saņemta informācija, ka Katoļu ielā notiek konflikts, kā rezultātā vīrietim nodarīti miesas bojājumi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Valsts policijas darbinieki notikuma vietā sastapa Jelgavas pilsēta pašvaldības policijas amatpersonas, kuri izstāstīja notikušo.

Valsts policijas amatpersonas tajā pašā dienā aizturēja trīs vīriešus aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu personai. Cietušais ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē.

Policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Šodien likumsargi devās uz tiesu lūgt piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu visiem trim aizdomās turētajiem, kas ir stājies spēkā.

Sociālajos tīklos ievietotajā video redzams, ka pie veikala ieejas uz zemes guļ vīrietis, bet trīs citi vīrieši krievu valodā konfliktē ar kādu citu vīrieti. Viens no trijotnes arī spārda guļošo, tostarp, trīs reizes trāpot pa galvu.

Video arī redzams, ka veikala ieeju šķērsojuši vairāki stiprā dzimuma pārstāvji, taču viņi uz vardarbību nereaģējuši un mierīgi devušies prom.