Jelgavā vīrietis izlec pa ceturtā stāva logu

Jelgavā, ceturtdien degot dzīvoklim, vīrietis izlecis pa ceturtā stāva logu vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās, aģentūrai BNS pavēstījas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz daudzdzīvokļu māju Paula Lejiņa ielā saņemts plkst. 21.36. Mājā dedzis dzīvoklis ceturtajā stāvā 30 kvadrātmetru platībā, taču vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no tā izlecis 37 gadu vecs vīrietis. Viņš nogādāts slimnīcā un atrodas reanimācijā.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Savukārt Dobelē ceturtdien plkst. 16.12 saņemts izsaukums uz Zaļo ielu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis pirmajā stāvā 28 kvadrātmetru platībā. No mājas evakuēti pieci cilvēki, bet VUGD izglābuši vēl piecus cilvēkus, tostarp arī trīs gadus vecu bērnu. Uz slimnīcu neviens gan nav nogādāts.

Ugunsgrēks, iespējams, izcēlies elektroierīces bojājuma dēļ vai arī bērnam rotaļājoties ar uguni.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 16 ugunsgrēki, no tiem seši notikuši Rīgā, kā arī seši glābšanas darbi, saņemti arī seši maldinājuma zvani. Ugunsgrēkos nav bojāgājušo.

Latvijā

Ja rīta pusē tika ziņots par to, ka Mārupes novadā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā viens cilvēks, dienas vidū saņemtas ziņas par vēl vienu avaŗiju, šoreiz uz Vidzemes šosejas.

Svarīgākais