No spēļu zāles "Fēnikss" Jēkabpilī tika nolaupīti 104 500 lati

© Daiga Kalniņa

Otrdien Jēkabpilī no spēļu zāles" Fēnikss" tika nolaupīti 104 500 lati. Tik liela naudas summa tur tobrīd atradusies, jo uz šo spēļu zāli pirms inkasācijas atvesta nauda no visā reģionā izvietotajām spēļu zālēm, nra.lv informēja SIA "Alfor" finanšu direktore Dace Konrade.

SIA "Alfor" ļoti augstu vērtē policijas rīcību noziedznieku aizturēšanā, kuri 25.janvārī aplaupīja uzņēmuma objektu Jēkabpilī, kā arī novērtē policijas izmeklētāju profesionalitāti. Uzņēmums nevēlas traucēt izmeklēšanas gaitu, izpaužot informāciju, kas varētu apgrūtināt notikušā apstākļu noskaidrošanu. Tāpēc SIA "Alfor" atturas komentēt nianses, kas saistītas ar notikušu noziedzīgo nodarījumu, uzskatot, ka informācijas paušana vai atturēšanās no tās sniegšanas izmeklēšanas interesēs ir policijas kompetencē.

Tomēr, ņemot vērā atsevišķos medijos izskanējušo informāciju, SIA "Alfor" paskaidro, ka uzņēmums sadarbojas ar vairākām apsardzes kompānijām, kuras nodrošina apsardzes pakalpojumus, tostarp inkasentu apsargāšanā, un atbild par drošības standartu ievērošanu. SIA "Alfor" neslēdz līgumus ar konkrētiem apsargiem par pakalpojumu saņemšanu, līdz ar to neatbilst patiesībai izskanējušās versijas, ka kāds no uzbrucējiem varētu būt bijis SIA "Alfor" darbinieks.

"Tāpat, lai novērstu baumas un spekulācijas, darām zināmu, ka vakar, 26. janvārī uzņēmuma darbiniekiem tika atļauts veikt naudas līdzekļu inventarizāciju, kurā konstatētā naudas summa ir 104500 latu. Atbilstoši drošības standartiem, uz Jēkabpili pirms nodošanas kredītiestādē tika atvesta nauda no visā reģionā izvietotajām spēļu zālēm," norāda "Alfor" finanšu direktore Dace Konrade.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā apšaudē pēc bruņotas laupīšanas ar pieciem noziedzniekiem Jēkabpilī gājis bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no specvienības "Alfa", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā. Ievainoti tika arī trīs laupītāji.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.