Mirušais puisis, iespējams, vedis narkotikas

Divdesmit divus gadus vecais Edgars R. aizgājis bojā nevis pēkšņu sirdsdarbības problēmu dēļ, bet, iespējams, vēderā pārvadāto narkotiku dēļ.

LNT raidījums Degpunktā piektdien aicināja līdzcilvēkus atbalstīt pāragri no dzīves aizgājušā Edgara ģimeni, lai kopīgā labdarības akcijā izdotos savākt šai ģimenei nepieciešamos 5000 latus jaunieša mirstīgo atlieku pārvešanai uz Latviju. Puisis miris Portugālē. Degpunkts ziņo, ka viņš miris pēkšņu sirdsdarbības problēmu dēļ. Dobelnieks lidojis no ASV, bet veselības problēmu dēļ lidmašīnai nācās veikt ārkārtas nolaišanos Azoru salās Portugālē. Par jaunieša dzīvību cīnījušies vietējie mediķi, taču Edgara sirds pārstājusi pukstēt.

Nra.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka lidmašīna Iberia Airbus A340-300 bija ceļā nevis no ASV, bet no Ekvadoras (Gvajakilas pilsētas) uz Madridi Spānijā. Kad lidmašīna bija virs Atlantijas okeāna Ziemeļrietumos no Azoru salām, kādam pasažierim 22 gadus vecam vīrietim pēkšņi palika slikti un lidmašīnas apkalpe nolēma veikt ārkārtas nosēšanos Terkeiras Lahes lidostā (Portugālē). Pasažieris nomira pa ceļam uz slimnīcu. Terkeiras policija ziņo, ka pēcāk autopsijā atklājies, ka vīrietis bija vedis ievērojamu daudzumu kokaīna kapsulu savā vēderā (visticamāk, pirms tam tās norijis).

Šāds narkotiku pārvadāšanas ceļā ir plaši izplatīts, lai kokaīnu pārvadātu no Dienvidamerikas valstīm uz Ameriku vai tālāk uz Eiropu. Zināmi vairāki gadījumi, kad šīs kapsulas , kuras ir lielu vīnogu apmērā, plīst kuņģī un cilvēku tad praktiski nav iespējams glābt.

Svarīgākais