Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija Bauskā pie jauniešiem atrod vērienīgu klāstu dažāda veida narkotiku

© Valsts policija

Kratīšanas laikā policisti Bauskā ir izņēmuši vairāk nekā 300 "MDMA" tabletes, kokaīnu un marihuānu, informē Valsts policija (VP).

VP Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa darbinieki, sadarbojoties ar citām policijas struktūrvienībām, veica operatīvās un procesuālās darbības iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros un Bauskā aizturēja četru personu organizētu grupu, kas nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizāciju.

Aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkos likumsargi aizturēja Bauskas iedzīvotājus - 1995. un 1999.gadā dzimušus vīriešus, 1997.gadā dzimušu sievieti un 2005.gadā dzimušu jaunieti.

Veicot pārbaudi, policisti atrada un kopumā izņēma vairāk nekā 300 "MDMA" tabletes, kokaīnu un marihuānu lielos apmēros, skaidru naudu un automašīnu "BMW". Lai noteiktu precīzu izņemto narkotisko un psihotropo vielu svaru un sastāvu, ir nozīmētas ekspertīzes.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Šobrīd vienai personai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt pārējiem piemērotie drošības līdzekļi nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šogad Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļā saistībā ar narkotisko vielu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu ir sākti 14 kriminālprocesi, kuru laikā kopā ir aizturēta 21 persona, no kurām desmit ir Bauskas iedzīvotāji, pieci - Bauskas novada iedzīvotāji, bet seši - Rīgas reģiona iedzīvotāji.