Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis Zemgalē, piedraudot ar nazi, izvaro mazgadīgo pameitu

© f64.lv, Ilze Zvēra

Prokuratūra nodevusi Zemgales rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par mazgadīgās pameitas izvarošanu, piedraudot ar nazi.

Vīrietis apsūdzēts par savas dzīvesdbiedres meitas, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 2020.gada vasarā, atrodoties savā dzīves vietā Tukuma novadā, izmantojot brīdi, kad palika divatā ar meiteni, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi pielietoja fizisku spēku pret cietušo, pielika pie viņas kakla nazi un piedraudēja ar fizisku izrēķināšanos, ja cietusī viņam nepakļausies. Pēc tam viņš bērnu izvaroja.

Pēc dzimumakta veikšanas apsūdzētais turpināja cietušajai draudēt ar fizisku izrēķināšanos, ja viņa par notikušo kādam ziņos.

Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība, kā arī nodarītas psihiskas ciešanas.