IDB par marihuānas glabāšanu aiztur ugunsdzēsēju

© f64.lv, Kaspars Krafts

Iekšējās drošības birojs (IDB) uz aizdomu pamata par 400 gramu marihuānas neatļautu glabāšanu aizturējis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona struktūrvienības amatpersonu.

Oktobra sākumā birojs kriminālprocesā uz aizdomu pamata par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu aizturēja amatpersonu, kura realizācijas nolūkā pie sevis un savā lietošanā esošajās telpās glabāja narkotisko vielu - marihuānu.

Procesuālo darbību laikā pie aizturētās amatpersonas izņemti turpat 400 grami marihuānas izžāvētā un neizžāvētā veidā.

Amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, aizliegums ieņemt noteiktu amatu VUGD.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

IDB 2022.gada pirmajos deviņos mēnešos sācis 35 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 113 kriminālprocesos. Šī gada pirmajos trīs ceturkšņos prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīts 31 kriminālprocess pret 48 personām, tai skaitā 39 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 43 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.