Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šaušana Biķernieku mežā: viens bojāgājušais, viens tika ievainots, vainīgais apcietināts

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļa kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai ir nodevusi kriminālprocesu par šā gada 12. aprīlī Rīgā, Biķernieku meža masīvā, izdarītu noziegumu – divu personu slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos, apdraudot citu personu dzīvības, pielietojot šaujamieroci. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegums izdarīts pēc savstarpēja konflikta. Tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. 

2022. gada 12. aprīlī, ap pulksten 19.10 Valsts policija saņēma izsaukumu uz Biķernieku meža masīvu, kur starp vairākām savstarpēji nepazīstamām personām bija izcēlies konflikts, kā rezultātā pielietots šaujamierocis, un viens cilvēks gājis bojā, bet vēl viens ievainots.

Valsts policijas likumsargi un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur saņemtā informācija apstiprinājās. Viens jauns vīrietis tika nogādāts ārstniecības iestādē, bet cits vīrietis no gūtajiem ievainojumiem diemžēl gāja bojā notikuma vietā. Valsts policija noskaidroja iespējamo vainīgo 1967. gadā dzimušo vīrieti un nākamajā dienā viņu aizturēja. Jāpiemin, ka viņš pēc nozieguma bija pametis notikuma vietu un slēpies no policijas.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka konflikts izcēlies pēc tam, kad jaunieši, kas atpūtušies mežā, izdzirdējuši šāvienus, tāpēc piegājuši pie iespējamā šāvēja un asi aizrādījuši. Jāpiemin, ka netālu notikuma vietai atrodas tirdzniecības centrs. Konfliktam pierimstot, iesaistītās personas devās projām, taču iespējamais vainīgais vīrietis, aizvien būdams dusmīgs un aizkaitināts uz jaunajiem vīriešiem, atriebības motīvu vadīts no jakas kabatas izņēma nereģistrētu šaujamieroci un no neliela attāluma vairākas reizes mērķtiecīgi izšāva šo personu virzienā.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šā gada 10. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Rīgas Ziemeļu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas, 118. panta otrā punkta (par vairāku personu slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos) un 233. panta otrās daļas (par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas).

Aizdomās turētais vīrietis šobrīd atrodas apcietinājumā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.