Rīgā dzīvoklī atrod ieročus un 10 kilogramus metamfetamīna

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas darbinieki kādā dzīvoklī Rīgā atsavināja nelikumīgu šaujamieroci, gāzes un pneimatiskos ieročus, kā arī vairāk nekā 10 kilogramus metamfetamīna, kura vērtība nelegālajā tirgū lēšama vairākos desmitos tūkstošu latu.

Policisti atzīst, ka šī ir pirmā reize, kad Rīgas reģiona teritorijā tiek atrasts tik daudz metamfetamīna, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Pirms aptuveni diviem mēnešiem Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldē kļuva zināms par kādu personu, kas, iespējams, nelikumīgi iegādājas un glabā šaujamieročus. Turpinot darbu, kriminālpolicija drīz vien izskaitļoja iespējamo aizdomās turamo personu, kā arī radās aizdomas par viņa iespējamo saistību ar nelegālo narkotisko vielu apriti.

Pagājušās nedēļas nogalē policijas darbinieki kādā dzīvoklī Rīgā aizturēja 1973.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk vairākkārt tiesāts par mantiskiem noziegumiem. Vīrieša dzīvesvietā policisti veica sankcionētu kratīšanu, kuras laikā atrada un atsavināja šaujamieroci ar klusinātāju, vairākus gāzes un pneimatiskos ieročus un ļoti daudz narkotisko vielu – vairāk nekā desmit kilogramus metamfetamīna, 56 gramus heroīna un 700 pagaidām nenoskaidrotas vielas tabletes.

Patlaban aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums - un turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Kriminālprocess sākts par nelegālu šaujamieroča glabāšanu un narkotisko vielu glabāšanu lielos apmēros.

Svarīgākais