Jaunais policijas priekšnieks: krīzes iespaidā noziedzība samazinās

© f64

Jaunais Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs šodien intervijā atzīst, ka Latvijā krīzes dēl noziedzība ir samazinājusies.

"Krīze izspēlējusi kādu paradoksu: oficiālā statistika liecina, ka 2010. gadā noziedzība Latvijā ir samazinājusies. Sarucis smago noziegumu skaits," norāda Artis Velšs.

Viņaprāt, viens no izskaidrojumiem varētu būt tāds, ka krīzes dēļ daudz vairāk cilvēku atrodas savās dzīvesvietās, biežāk uzturas mājās: "Kaut arī dominē ar mantiskām zādzībām saistīti noziegumi, privātīpašumam tiek piešķirta pavisam cita vērtība. Ļaudis savu īpašumu uzmana rūpīgāk. Iedzīvotāji atteikušies no daudzām t. s. ekstrām, kas vienmēr šķitušas iekārojamas narkomāniem un citām riska grupām. Mazāk tiek apmeklēti arī naktsklubi un citas izklaides vietas, kas parasti pievelk noziedzniekus. Tomēr nedrīkst izdarīt pārsteidzīgus secinājumus. Gads ir pārlieku īss posms, lai saprastu būtiskas tendences. Statistika uzrāda tikai skaitļus. Par reālu situāciju noziedzības jomā jāveic nopietnāki pētījumi. Lai saprastu precīzas tendences, ko ieviesusi krīze, atskaites punkts varētu būt vismaz trīs (ja ne pieci) gadi."

Pilnu intervijas tekstu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Svarīgākais