Robežsargi konfiscē 26 000 kontrabandas cigarešu

Šā gada 7.janvāra vakarā Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersonas, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, aiz Grebņevas robežkontroles punkta konstatēja pamestu automašīnu Audi A8.

Kā izrādījies automašīnas vadītājs, 1975.gadā dzimušais Latvijas pilsonis 7.janvāra vakarā ar automašīnu Audi A8 šķērsojis Latvijas - Krievijas robežu un automašīnu atstājis uzreiz aiz Grebņevas robežkontroles punkta.

8.janvāra rītā bez automašīnas vadītāja un pieaicinātu liecinieku klātbūtnē robežsargi automašīnu Audi A8 atvēruši. Tajā speciāli izgatavotā slēptuvē starp automašīnas aizmugurējiem sēdekļiem un bagāžas nodalījumu robežsargi atraduši 25 800 cigaretes „More Red" un 200 cigaretes „Winston" ar Krievijas Federācijas akcīzes marķējumu.

Par kontrabandu 1975.gadā dzimušajam vīrietim, 10.janvārī, ņemot vērā, ka vīrieša darbībās ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, pret viņu tika uzsākts arī kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču ievešanu muitas teritorijā, noslēpjot tās no muitas kontroles.

Latvijā

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais