Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vecumniekos 16 gadīgs jaunietis pārdod marihuānu

© Pixabay

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki kriminālvajāšanas uzsākšanai Austrumzemgales prokuratūrai nodevuši kriminālprocesu par neatļautu narkotisko vielu realizāciju Vecumniekos. Aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu likumsargi aizturēja 16 gadīgu jaunieti, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā Bauskas novada Vecumniekos 16 gadīgs jaunietis Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbiniekiem realizēja 7,0340 gramus izžāvētas marihuānas. Par neatļautu narkotisko vielu realizāciju likumsargi sāka kriminālprocesu un veica kratīšanu.

Pie nepilngadīgā puiša tika atrasti un atsavināti 2,6920 grami izžāvētas marihuānas, dažāda izmēra polietilēna maisiņi un marihuānas smalcināšanas ierīce. Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā jaunietis tika aizturēts. Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas viņam piemērots aizdomās turētās personas statuss.

Šobrīd jaunietim, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai Austrumzemgales prokuratūrai.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.