Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Traģisko negadījumu ar 2 bojāgājušajiem uz Liepājas šosejas izraisīja autovadītāja ar viltotām braukšanas tiesībām

© Ekrānšāviņš

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījumu Mārupes novadā, Babītes pagastā, uz autoceļa Rīga – Liepāja, kur vairāku transportlīdzekļu sadursmē negadījuma vietā no gūtajām traumām gāja bojā divu automašīnu vadītāji.

Par negadījumu, kurš notika šī gada 8. jūlijā, tika ierosināts kriminālprocess, kurā noskaidrots, ka negadījums izraisīts apdzīšanas manevra laikā, ko veica sieviete bez noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas apliecības. Pēc izmeklēšanas darbību veikšanas un pierādījumu nostiprināšanas šī gada 20. septembrī kriminālprocess nodots Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policijas veiktās izmeklēšanas laikā noskaidrots ka, šī gada 8. jūlijā ap pulksten 12.00 Mārupes novadā, Babītes pagastā, kāda 1987. gadā dzimusi sieviete ar viltotu transportlīdzekļa vadīšanas apliecību vadīja transportlīdzekli “Chrysler Sebring” pa autoceļu Rīga - Liepāja. Braucot no Rīgas puses Liepājas virzienā, sieviete, veicot transportlīdzekļu apdzīšanu, izraisīja sadursmi ar tajā pašā virzienā braucošu kravas transportlīdzekli “Mercedes Benz Actros” savienojumā ar puspiekabi “Schmits Sko” un pretējā virzienā braucošu kravas transportlīdzekli “Scania” savienojumā ar puspiekabi - cisternu. Transportlīdzekļu sadursmes rezultātā kravas transportlīdzeklis “Scania” savienojumā ar puspiekabi, iebrauca pretējā braukšanas kustības joslā, kur notika sadursme ar transportlīdzekli “Renault Espace”. Pēc šo transportlīdzekļu sadursmes kravas transportlīdzeklis “Scania” savienojumā ar puspiekabi, apgāzās un transportlīdzekļa “Scania” puspiekabe - cisterna uzkrita virsū transportlīdzeklim “Volvo XC90”. Ceļu satiksmes negadījuma vietā no gūtajiem miesas bojājumiem mira automašīnu Renault un Volvo vadītāji.

Veicot apjomīgu izmeklēšanu un pierādījumu nostiprināšanu, cieši sadarbojoties ar vairākām valsts pārvaldes iestādēm, šī gada 20. septembrī izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta un tā nodota Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc diviem Krimināllikuma pantiem: Krimināllikuma 260. panta trešās daļas, proti par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi divu vai vairāku cilvēku nāvi. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Kā arī pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas, proti, par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem!