Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Andrejostas kauslis sākotnēji aizturēts, bet tagad uz brīvām kājām

© F64

Valsts policija (VP) aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu citam vīrietim izklaides vietā Rīgā, Andrejostā, aģentūru LETA informēja policija.

Rīgas Ziemeļu iecirknis iepriekš sāktā kriminālprocesā otrdien aizturēja 1996.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu kādam vīrietim augustā izklaides vietā.

Aizturētais vīrietis kriminālprocesā ir atzīts par aizdomās turēto un viņam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Kriminālprocess tika sākts 16.augustā par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Jau ziņots, ka VP Rīgas reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības nodaļā sākta dienesta pārbaude, kuras laikā tiks skaidrots, vai saistībā ar konfliktu Andrejostā VP amatpersonas reaģējušas atbilstoši situācijai un konkrētajā brīdī esošai informācijai. LETA noskaidroja, ka dienesta pārbaude turpinās.

Kāda naktī uz 14.augustu notikuša konflikta aculieciniece rakstīja, ka konflikts esot sācies saistībā ar Krieviju slavinošiem izteicieniem un pēc tā cietušais nonācis slimnīcā ar miesas bojājumiem, kuri nodarīti, iespējams, pēc sitiena ar kasteti.

Aculieciniece ziņo, ka jau 14.augusta vakarā ticis uzrakstīts iesniegums VP Sarkandaugavas iecirknī, kas ir atbildīgais par Andrejsalas apkārtni, par "miesas bojājumu iegūšanu vardarbīgā veidā". Cietušais guvis žokļa lūzumu, smadzeņu satricinājumu, viņam izsisti divi zobi un pārsista lūpa. Iesniegums esot pieņemts, tomēr VP darbinieks izteicis komentāru, ka tajā vietā kameru neesot, tāpēc cerības esot mazas. Savukārt pēc aptuveni 13 stundām pienācis VP lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu, "jo cietušais, iespējams, pats esot nokritis" un notikumā nav saskatāms noziedzīgs nodarījums.

Tikmēr aculieciniece informējusi, ka videonovēršanas kameru ieraksti konkrētajā vietā esot pieejami un ar tiem varot iepazīties.