Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Joprojām Latvijā tiek izdarīti noziegumi, kas vērsti pret Ukrainas pilsoņu īpašumiem un mantu

© Gints Ivuškāns/F64

Saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā Valsts policija Latvijā ir fiksējusi dažāda veida noziedzīgus nodarījumus un likumpārkāpumus, par kuriem kopumā no šā gada 24. februāra līdz 24. augustam ir uzsākti 125 kriminālprocesi un 290 administratīvo pārkāpumu procesi. Tāpat šobrīd ir aktīvas 173 resoriskās pārbaudes.

Lielākoties fiksētie likumpārkāpumi aizvien ir saistīti ar militāro agresiju un totalitāro režīmu slavinošu simbolu atainošanu vidē, noziegumiem, kas vērsti pret Ukrainas pilsoņu īpašumiem un mantu, kā arī policija regulāri turpina fiksēt gadījumus, kas saistīti ar Ukrainas karogu zādzībām vai bojāšanām.
Valsts policija atkārtoti uzsver, ka rūpīgi seko līdzi norisēm sabiedrībā un pievērš pastiprinātu uzmanību jebkādām viedokļu un darbību izpausmēm, kas saistītas ar agresiju pret Ukrainas bēgļiem vai atbalstu Krievijas karam Ukrainā, lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus, un aicina arī iedzīvotājus ziņot par ievērotiem likumpārkāpumiem vai sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, zvanot Valsts policijai pa tālruni 110!