Latvijas policija aizturējusi starptautisku narkotirgoni

© Ģirts Ozoliņš / F64

Valsts policija pagājušajā nedēļā aizturējusi starptautiskajā meklēšanā izsludinātu vīrieti, kurš notiesāts par narkotiku apriti, taču no soda izvairījās, informēja policija.

21.jūlijā likumsargi Mārupē sāka sekot vieglajai automašīnai un aizturēja tās vadītāju - nacionālajā un starptautiskajā meklēšanā izsludinātu 1988.gadā dzimušu vīrieti. Aizturēšana noritēja bez starpgadījumiem, taču tika konstatēts, ka persona vada transportlīdzekli bez derīgas autovadītāja apliecības.

Ņemot vērā, ka bija aizdomas, ka vīrietis atrodas apreibinošo vielu ietekmē, viņš tika nogādāts uz ekspertīzes nodaļu, taču viņš no ekspertīzes atteicās. Līdz ar to Valsts policijā tika sākts kriminālprocess.

Minētais vīrietis bija izsludināts meklēšanā, pamatojoties uz Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas 2021.gada tiesas lēmumu. Tiesa bija konstatējusi, ka vīrietis pirms vairākiem gadiem bija neatļauti iegādājies sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - heroīnu, glabājis tās realizācijas nolūkā un neatļauti realizējis.

Par šo noziegumu minētajam vīrietim bija piespriesta brīvības atņemšana uz trīs gadiem un 11 mēnešiem, taču viņš no soda izciešanas bija ilgstoši izvairījies. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš šo laiku bija uzturējies Latvijā un slēpies.

Patlaban notiesātais vīrietis ir nogādāts Rīgas Centrālcietumā soda izciešanai.

Latvijā

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi Finanšu ministrijai izskatīšanai nozares prioritāro pasākumu un starpnozaru prioritāro pasākumu sarakstu laika periodam no 2025. – 2028. gadam, atsaucoties uz Nacionālās drošības koncepcijā teikto, ka “iekšējo drošību ietekmē arī demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās, augstais nabadzības līmenis un sabiedrības ienākumu nevienlīdzība, kā arī izglītības kvalitāte”.

Svarīgākais