"Automašīnas logi bija aizsvīduši un tajā varēja redzēt divus guļošus jauniešus"; nomas mašīnā atrod nepilngadīgo un narkotikas

© Vladislavs Proškins / F64

Svētdien Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki aizturēja kādu nomas automašīnu, kuru atradās nepilngadīga meitene un tika uzieti nepilni pieci grami marihuānas, informēja Rīgas pašvaldības policijā.

24.jūlijā, neilgi pēc plkst.20.30, patrulējot Juglas apkaimē, policijas darbinieki degvielas uzpildes stacijas "Viada" teritorijā pamanīja stāvošu "CityBee" transportlīdzekli, kuram bija manāmi virsbūves bojājumi.

Pieejot pie stāvošā transportlīdzekļa, policijas darbinieki pamanīja, ka automašīnas logi ir aizsvīduši un tajā var redzēt divus guļošus jauniešus. Uz vadītāja sēdvietas atradās vairāki plastmasas maisiņi.

Likumsargi, pamodinot guļošos jauniešus, stādījās priekšā un izskaidroja policijas ierašanās iemeslu. Palēninātās reakcijas dēļ policisti secināja, ka abas personas ir reibumā, iespējams, narkotisko vielu ietekmē.

Priekšējā sēdeklī sēdošā jauniete labprātīgi esot uzrādījusi savas somiņas saturu, kurā kārtības sargi pamanīja augu izcelsmes vielu. 17 gadīgā jauniete skaidroja, ka kopumā viņai esot bijuši aptuveni desmit grami marihuānas, taču tobrīd palikuši nepilni pieci grami.

Notikuma vietā policijas darbiniekiem neizdevās sastapt transportlīdzekļa vadītāju, kurš sen jau bija devies projām. Turklāt mašīnai bija vairāki virsbūves bojājumi - sasists aizmugurējais spārns un sāna spogulis.

Ņemot vērā notikuma apstākļus, tika izsaukta Valsts policijas ekipāža, kura pārņēma turpmāko darbu.

Latvijā

Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija (LPABA) piekrīt likuma grozījumiem par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) polises nepieciešamības izbeigšanu, ja transporta līdzeklis uz laiku ir pārtraucis reģistrāciju valsts vai pašvaldību transportlīdzekļu reģistrā, taču iebilst pret transportlīdzekļa numura zīmju nodošanas prasību.

Svarīgākais