VIDEO: Uz Jelgavas šosejas ceļu policija ar droniem noķērusi 11 pārkāpējus

© Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ceļu satiksmes uzraudzībā izmantoja vienlaikus divus bezpilota lidaparātus jeb dronus. Aptuveni divu stundu laikā uz Jelgavas šosejas pie pagriezieniem uz Medemciemu tika fiksēti 11 autovadītāji, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, informe Valsts policija.

Policija pieķēra autovadītājus, kuri krustojumā veica kreiso nogriešanās manevru, šķērsojot ceļa nepārtraukto līniju. Ar viena drona palīdzību tika fiksēti četri pārkāpēji, bet ar otra palīdzību - septiņi.

Visus 11 autovadītājus likumsargi apturēja un viņiem piemērots sods par ceļa apzīmējumu prasību pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu 30 eiro apmērā un ir paredzēts viens pārkāpumu uzskaites punkts.

Policija atgādina, ka periodiski ceļu satiksmes drošības un autovadītāju braukšanas kultūras uzlabošanai visā Latvijā, tiek izmantoti bezpilota lidaparāti.

Drona palīdzība galvenokārt tiek izmantota agresīvo braucēju, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu fiksēšanai, kā tas bija šajā gadījumā.

Svarīgākais