Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos viens cietušais

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā viens cilvēks cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Plkst.23.24 VUGD saņēmis izsaukumu uz ugunsgrēku daudzstāvu dzīvojamā mājā Liepājā. Dega septītā stāva dzīvokļa durvis un papīri trīs kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā apdegumus guvis 18 gadus vecs jaunietis.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā reģistrēti 14 ugunsgrēki, tai skaitā četri Rīgā, trīs - citās pilsētās, bet septiņi - novados. VUGD darbinieki 39 reizes piedalījušies glābšanas darbos un sešas reizes maldināti.

Glābšanas darbu skaits ir bijis lielāks nekā ikdienā, un lielākā daļa izsaukumu saistīti ar laika apstākļiem - VUGD darbinieki devušies zāģēt un aizvākt kokus no brauktuvēm, palīdzība bijusi nepieciešama arī neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas izvilkšanai uz ceļa un slimnieku nogādāšanai līdz mediķiem.

Kā ziņots, šogad ugunsgrēkos jau ir viens bojā gājušais - īsi pēc Jaunā gada iestāšanās ugunsgrēkā Rīgā bojā gājis viens cilvēks. Šajā ugunsgrēkā bija dedzis kāda nama pārsegums starp piekto, sesto stāvu un bēniņiem 35 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma 22 minūtes pēc Jaunā gada iestāšanās.

Svarīgākais