Rīgā sprādziens vannas istabā; Praulienas pagastā divi bojāgājušie ugunsgrēkā

Madonas novada Praulienas pagasta tā sauktās līvānu tipa pusotra stāva ēkas degšanas rezultātā šorīt ir divi bojāgājušie, savukārt sprādziens vannas istabā šorīt noticis Rīgā, Parādes ielā 24, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Uz Madonas novada Praulienas pagastu VUGD izsaukumu saņēmis šorīt plkst.8.06, kur plkst.8.49 ir atrasti divi bojāgājušie. Patlaban notikuma vietā vēl strādā VUDG darbinieki.

Uz Madonas novada Praulienas pagastu VUGD izsaukumu saņēmis šorīt plkst.8.06, kur plkst.8.49 ir atrasti divi bojāgājušie. Ugunsgrēks izcēlies otrajā stāvā no uz mūzikas centra noliktas svecītes. Aizdedzies gan mūzikas centrs, gan sintētiskie aizkari. Abi bojāgājušie, kas atradušies otrajā stāvā, ir apmēram 30 gadus vecs vīrietis un sieviete. No dūmiem no rīta uzmodušies pirmajā stāvā gulošie trīs bērni, kas saukuši palīgā kaimiņus, kuri izsaukuši ugunsdzēsējus.

Savukārt plkst.8.43 VUGD saņēmis izsaukumu uz Parādes ielu 24, piecstāvu dzīvojamo māju, kuras trešajā stāvā vannas istabā bija noticis sprādziens. Degusi teritorija puskvadrātmetra platībā, dzīvoklim izsisti logi. Sprādzienu izraisījusi dekoratīvā svece, kas bija nolikta blakus dezodoranta baloniņam, kas no karstuma uzsprādzis. Cietušo šajā negadījumā nav.

Svarīgākais