Pensijas spēļu automātos nospēlējušo pastnieku soda ar piespiedu darbu

pensiju izmaksām paredzēto naudu spēļu automātos nospēlējušajam pastniekam ar prokurores priekšrakstu piespriests sods — piespiedu darbs 80 stundas, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas prokuratūrā.

Pēc Krimināllikuma 179.panta 1.daļas par piesavināšanos apsūdzētā pastnieka lietu prokurore uz tiesu nolēmusi nesūtīt un brīvības atņemšanu apsūdzētajam nepieprasīt, jo viņš ir kompensējis pastam nodarīto zaudējumu, nav bijis agrāk tiesāts un pirms šī noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanas arī darba vietā ticis raksturots pozitīvi.

Jau ziņots, ka 23.novembrī ap plkst.14.30 Daugavpils novadā mežā ticis atrasts un izglābts kāds pastnieks, kurš mēģinājis izdarīt pašnāvību pakaroties pēc pensiju izmaksām paredzētās naudas nospēlēšanas automātos.

Pirmdien, 22.novembrī, pastnieks saņēmis naudu - 642 latus, kas bijusi paredzēta pensiju izmaksai Laucesas, Tabores un Skrudalienas pagastos dzīvojošajiem pensionāriem, taču pensijas nav izmaksājis.

Nākamajā dienā par notikušo ziņots policijai, kura sākusi pastnieka meklēšanu. Pazudušais vīrietis atrasts kādā meža masīvā, kur mēģinājis izdarīt pašnāvību.

Pie viņa atrasta arī pirmsnāves vēstule, kuru parādīt vīrietis atteicies. Taču, izanalizējot situāciju, policijas darbiniekiem kļuvis skaidrs, ka pašnāvību vīrietis bija nolēmis izdarīt, jo pensiju izmaksai paredzēto naudu nospēlējis spēļu automātos.

Pēc notikušā ar vīrieti veiktas pārrunas, no medicīniskās palīdzības viņš atteicies un vēlāk atlaists mājās.

Par pensiju izmaksām paredzētās naudas nospēlēšanu automātos sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 1.daļas - par piesavināšanos.

Aizdomās turamais šajā lietā ir pastnieks, kāds 1963.gadā dzimis vīrietis, kurš pēc notikušā mēģinājis izdarīt pašnāvību pakaroties. Vīrieša dzīvību izglābuši policijas darbinieki, kas viņu burtiski izvilkuši no cilpas.

Mirnijas pasta nodaļas piegādes punkta priekšniece Viktorija Semjonova aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka pensiju izmaksai paredzēto naudu nospēlējušais pastnieks darbā pieņemts šā gada 1.aprīlī un līdz šim atgadījumam savus pienākumus pildījis apzinīgi, kā arī bijis izpalīdzīgs.

Patlaban nogrēkojies pastnieks ir atlaists no darba un viņa vietā pieņemts cits darbinieks.

Svarīgākais