Cietumniekam mēģina piegādāt dibenā paslēptas narkotikas

Vakar Brasas cietuma Drošības daļas darbinieki aizturēja kādu vīrieti, kurš, ierodoties uz ilgstošo tikšanos ar savu ieslodzīto dēlu, dibenā bija paslēpis lielu daudzumu narkotisko un psihotropo vielu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP), pārbaudes laikā pie vīrieša tika atrasts un izņemts anālajā atverē paslēpts sainis ar heroīnu, amfetamīnu, 50 tabletēm klonazepāma un desmit tabletēm piperazīna.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijai, bet pie viņa atrastajām vielām tiks veikta ekspertīze.

Tikmēr, veicot pārbaudi Rīgas Centrālcietumā, IeVP Drošības daļas darbinieki vakar atklāja, ka kādas būvfirmas darbinieks cenšas ienest cietumā un nodot ieslodzītajiem vienu mobilo tālruni ar lādētāju, divas SIM kartes, kā arī desmit iepakojumus ar narkotiskajām un psihotropajām vielām. Šajos iepakojumos atradās liels daudzums marihuānas un metamfetamīna, kā arī piperazīna tabletes.

Arī šī persona aizturēta un nodota Valsts policijai, bet par notikušo sākts kriminālprocess.

Svētku dienās IeVP Drošības daļas darbinieki pastiprināti pārbauda cilvēkus, kuri nāk uz satikšanos ar ieslodzītajiem. Tāpat pastiprināti tiek pārbaudīti un kontrolēti pienesumi un pasta sūtījumi ieslodzītajiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.