Policija visā Latvijā no šodienas strādās pastiprinātā režīmā

Valsts policija (VP) no šodienas līdz pat 3.janvārim strādās pastiprinātā režīmā.

Visiem Latvijas policijas pārvalžu priekšniekiem ir dots rīkojums pastiprināti pievērst uzmanību gan notiekošajam uz ceļiem, gan vietās, kur notiks Jaunā gada masu pasākumi, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāvis Aigars Bērziņš.

Piemēram, Ceļu policija reidu laikā pārbaudīs, vai autovadītāji pie stūres nav sēdušies apreibinošu vielu iespaidā, kā arī kontrolēs citu noteikumu ievērošanu.

Autovadītāji tiks kontrolēti ne tikai uz lielajiem un vietējās nozīmes ceļiem, policija uzraudzīs arī tās vietas, kur notiks dažādi svētku un izklaides pasākumi.

Lai nepieļautu nelikumīgu pirotehnisko izstrādājumu realizāciju, kā arī novērstu ar pirotehniku saistītos pārkāpumus un negadījumus pirmssvētku un svētku dienās, VP vadība arī uzdevusi visu reģionu pārvalžu priekšniekiem pastiprināt pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecības vietu kontroli.

Lai svētku laiks nepārvērstos nelaimes dienās, policija aicina iedzīvotājus svētkus svinēt saprātīgi - lietojot alkoholu, nesēsties pie stūres, beidzot nomainīt ziemas riepas, būt saprātīgiem, pērkot un pēc tam rīkojoties ar pirotehniku.

Svarīgākais