Muita kravas vilcienos atrod 100 000 kontrabandas cigarešu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, novērsa 100 000 cigarešu jeb 5000 paciņu kontrabandu, informē VID pārstāvji.

Cigaretes bija paslēptas akmeņogļu un dzelzsrūdas granulu kravās.

Svētdien, 19.jūnijā, Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču - cigarešu - pārvietošanu vagonā ar akmeņogļu kravu.

Veicot muitas fizisko kontroli, tabakas izstrādājumu klātbūtni apstiprināja arī muitas kinologs ar darba suni. Muitas amatpersonas konstatēja, ka akmeņoglēs ieraktas sešas kartona kastes ar cigaretēm "Queen Superslims". Cigarešu izņemšanā piedalījās arī Valsts robežsardzes amatpersonas. Kontroles rezultātā tika izņemti 60 000 cigarešu jeb 3000 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Arī ceturtdien, 16.jūnijā, vilciena sastāva skenēšanas un attēlu analīzes rezultātā Indras muitas kontroles punkta amatpersonas novērsa cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas. Cigaretes bija paslēptas dzelzsrūdas granulu kravās. Sadarbojoties muitas un Valsts robežsardzes amatpersonām, tika izņemti 40 000 cigarešu "Queen Superslims" jeb 2000 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.