Par naftas produktu nelikumīgu realizāciju aiztur noziedznieku bandu, kurā darbojās arī policists

Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības biroja (IDB) darbinieki decembra sākumā operatīvās meklēšanas pasākumu laikā Rīgā nelikumīgu naftas produktu pārkraušanas brīdī aizturēja organizētu personu grupu, kuras viens no dalībniekiem bija VP Rīgas reģiona pārvaldes darbinieks.

Minētā organizētā grupa veica naftas produktu - benzīna un dīzeļdegvielas - nelikumīgu realizāciju, pārvadāšanu un uzglabāšanu Rīgas teritorijā un citviet Latvijā, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Linda Neimane-Zobena.

Par minēto faktu IDB sākts kriminālprocess, kurā notiek pirmstiesas izmeklēšana. Par aizdomās turētām personām pēc Krimināllikuma 220.1.panta 2.daļas - par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa, - atzītas sešas personas.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, ir atsavinātas ap 30 tonnām nelikumīgu naftas produktu, viltoti grāmatvedības dokumenti un nauda vairāku tūkstošu latu un eiro apmērā.

Aizturētais policists dienestā nostrādājis 28 gadus, bet šā gada decembrī ar pavēli atvaļināts no dienesta saistībā ar noteiktām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli. Viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

VP aicina informēt IDB darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas.

VP Iekšējā drošības biroja anonīmais uzticības tālrunis (automātiskais atbildētājs) - 67 075 456.

Svarīgākais