Bezpajumtnieku izmanto automašīnas izkrāpšanai

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Ķengaraga iecirkņa darbinieki 23.decembrī aizturējuši kādu vīrieti aizdomās par automašīnas izkrāpšanu no kāda uzņēmuma, kas izīrē automašīnas. Aizdomās turētajam Ziemassvētkos piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Vīrietis krāpšanā bija izmantojis bezpajumtnieku.

Kā aģentūru LETA informēja RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis, novembra beigās 1972.gadā dzimis vīrietis uzmeklēja kādu bezpajumtnieku, kuram piesolīja labi samaksāt, ja viņš paņems nomā automašīnu "Dodge" uz vienu dienu. Bezpajumtnieks darījumam piekrita un, izmantojot vīrieša doto naudu un savus personu apliecinošos dokumentus, noslēdza nomas līgumu uz vienu dienu. Pēc līguma noslēgšanas bezpajumtnieks nodeva automašīnu 1972.gadā dzimušajam vīrietim.

Kad autonomas uzņēmums automašīnu pēc diennakts nesaņēma atpakaļ, kompānijas darbinieki vērsās policijā, kur par notikušo tika sākts kriminālprocess. Veicot izmeklēšanu, policijas darbinieki nonāca uz pēdām bezpajumtniekam, kurš pastāstīja par krāpnieku. Tālākā izmeklēšanas darbā Ķengaraga iecirkņa darbinieki noskaidroja aizdomās turamā personas datus un 23.decembrī vīrieti aizturēja, bet divas dienas vēlāk - Ziemassvētkos - aizturētajam tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Izkrāptās automašīnas atrašanās vieta policijai pagaidām nav zināma.

Svarīgākais