Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Zelenskis atklāj plānu B - gadījumam, ja viņu nogalina

© Ekrānuzņēmums/Youtube

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēra, ka Ukraina ir parlamentāra-prezidentāla republika un Ukrainas varas iestādes ir paredzējušas vairākas iespējas, kā rīkoties, ja gadījumā tiek nogalināts kāds no valsts vadītājiem, vēsta "Ukrainskaja Pravda".

“Saskaņā ar mūsu likumdošanu, jebkurā gadījumā būs kāds, kas pārvalda valsti. Mēs, tas ir, es, premjerministrs un parlamenta vadītājs, esam sagatavojušies vissliktākajam scenārijam. Piemēram, Ministru kabinets ir sadalīts divās daļās," videouzrunā Davosā sacījis Ukrainas prezidents.

Zelenskim divas reizes tika jautāts, kas notiks gadījumā, ja kāds no mēģinājumiem nogalināt viņu izdotos. Un pēc izlūkdienesta datiem, šādu mēģinājumu bijis daudz.

Zelenskis atbildēja ar joku. "Tas man atgādina filmu "Murkšķa diena". Tik daudz pūļu, cilvēki tērēja savu enerģiju un naudu.. bet es no rīta mostos un mostos. Tāpēc es pret to izturos filozofiski," sacīja Ukrainas valsts vadītājs.

Viņš piebilda, ka draudi viņa dzīvībai tiešām esot katru dienu. "Bet, kamēr es esmu dzīvs, un šī nav hologramma, es patiešām runāju ar jums," jokoja Zelenskis.