Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturēta krāpnieku grupa, kura sludinājumu portālos izlikusies par traktortehnikas tirgotājiem

© pexels.com

Maija mēnesī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojs pabeidza izmeklēšanu un nodeva kriminālvajāšanas uzsākšanai apjomīgu kriminālprocesu.

Valsts policijas darbinieki veicot apjomīgas izmeklēšanas darbības ir noskaidrojuši organizētu personu grupu, kura nodarbojās ar naudas līdzekļu izkrāpšanu no iedzīvotājiem par neesošas traktortehnikas piegādi.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrota arī krāpnieku darbību secība.

Sākotnēji interneta portālos, piemēram, ss.lv, pp.lv, reklama.lv un citos, tika ievietoti fotoattēli ar kvalitatīvu traktortehniku un sludinājumi ar pievilcīgi zemu cenu par tās iegādi.

Savukārt jau vēlāk sekojošo telefonsarunu laikā interesenti ar stāstiem par lielo pircēju interesi un tūlītējo ierašanos uz traktortehnikas apskati tika pārliecināti par nepieciešamību pēc iespējas īsākā laikā iemaksāt visu prasīto summu vai vismaz drošības naudu.

Piekrišanas gadījumā interesentam nosūtīta uzņēmuma pavadzīme un rēķins, pēc kura apmaksāšanas traktortehnikas pārdevējs vairs nav sazvanāms. Tādējādi pircējs, neiegūstot cerēto traktortehniku, zaudē savu naudu.

Lai nekļūtu par šādu krāpnieku upuriem, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārskaitīt savus naudas līdzekļus, neapskatot un nenovērtējot vēlamo pirkumu. Savukārt pievilcīga jeb neadekvāti zema cena sludinājumos ir apstāklis, kuram jāpievērš īpaša uzmanība un tālākajai potenciālā pircēja rīcībai ir jābūt īpaši piesardzīgai.