VID darbinieki novērš mēģinājumus valstī nelegāli ievest 15 200 cigaretes

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz Krievijas-Latvijas robežas un vilcienā Maskava-Rīga, šodien un vakar novērsa sešus mēģinājumus nelegāli ievest 15 200 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām ceļotāju personīgajā bagāžā un apģērbā.

Šodien, 22.decembrī, Zilupes muitas kontroles punktā, veicot pasažieru vilciena Maskava – Rīga pasažieru bagāžas muitas kontroli, tika konstatēts, ka kādas personas ceļasomās starp personīgajām mantām atrodas 13 000 „More” markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Savukārt Grebņevas muitas kontroles punktā kādas ceļotājas bagāžā tika atrastas 400 „More” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Vakar, 21.decembrī,Terehovas muitas kontroles punktā, pārbaudot kādu Lietuvas pilsoņa vadītu minivenu, pie viena ceļotāja - tā svīterī no iekšpuses speciāli sašūtās kabatās - tika atklātas 1140 „Marlboro”, „Captain Black”, „Esse” un „Glamour”marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.Bet Vientuļumuitas kontroles punktā, veicot muitas kontroli,trīs kājāmgājēju rokassomās tika atklātas nedeklarētas 660 „Kiss” un „Captain Black” marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.

Svarīgākais