Uzņēmuma komercdirektoru apsūdz par svešas mantas piesavināšanos teju 100 000 eiro apmērā

© pexels.com

Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu kāda uzņēmuma komercdirektora apsūdzībā par svešas mantas piesavināšanos 97 788 eiro apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu 53 300 eiro apmērā, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais bija atbildīgs par viņam uzticēto uzņēmumam piederošo mantu.

Apsūdzētajam vīrietim bija uzdots meklēt pircējus uzņēmuma interesēs, lai pārdotu dažāda pielietojuma konteinerus. Apsūdzētais nolēma daļu uzņēmumam piederošās mantas izšķērdēt, proti, pārdot konteinerus citiem uzņēmumiem ar sev piederošu uzņēmumu starpniecību nolūkā ar iegūto naudu rīkoties kā ar savu mantu.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais tādā veidā pārdeva 25 konteinerus, septiņus kondicionierus un astoņus elektriskos sildītājus vairāk nekā 97 788 eiro vērtībā.

Turklāt apsūdzētais legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus 53 300 eiro apmērā, kuri tika pārskaitīti uz viņa kontrolē esošo uzņēmumu un personīgo norēķinu kontiem.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.