Latgalē pie policista atrod prāvus kontrabandas cigarešu krājumus, spirtu un naudu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par cigarešu nelikumīgu uzglabāšanu lielā apmērā un to realizāciju aizturējis Valsts policijas Latgales reģiona amatpersonu, informē IDB.

IDB aizturētā policista personīgajā transportlīdzeklī, kā arī amatpersonas lietošanā esošajās telpās atrada vairāk nekā 77 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kā arī nelikumīgus spirtu saturošus šķidrumus.

Vienlaikus procesuālo darbību laikā izņemti vairāk nekā 26 000 eiro, kas, iespējams, iegūti nelikumīgas akcīzes preču tirdzniecības rezultātā.

Policijas amatpersona pēc aizturēšanas izrādīja nepakļaušanos IDB likumīgajām prasībām, kā rezultātā nācās pielietot speciālos līdzekļus.

Policijas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus.

Latvijā

Šī gada jūnijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas un Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes reģionālās nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja trīs vīriešus un vienu sievieti par narkotisko vielu realizāciju. Kopumā likumsargi trīs kratīšanu laikā izņēma dažādas narkotiskās vielas, kā arī 12 marihuānas augiem līdzīgus stādus.