Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rosina apsūdzēt četras personas par nelegālās televīzijas izplatīšanu Latvijā

© f64.lv, Jānis Saliņš

Valsts policija rosinājusi apsūdzēt četras personas lietā par nelegālās televīzijas izplatīšanu plašā Latvijas teritorijā, informē policija.

Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa 2021.gada vasarā aizturēja vairākas personas un veica virkni kratīšanu, tādējādi pārtraucot personu grupas darbību, kas izplatīja nelegālu televīziju, proti, pārkāpa blakustiesības, nodrošinot klientiem televīzijas pakalpojumu bez licences un atbilstošām tiesību īpašnieku atļaujām, radot kaitējumu ne mazāk kā 30 000 eiro apmērā.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policisti aizturēja četras iepriekš nesodītas personas, kuras dzimušas 1960., 1960., 1950. un 1963. gadā. Personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti brīvības atņemšanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka personu grupā darbojās bijušie televīzijas jomas uzņēmumu darbinieki, savstarpēji sadalot pienākumus.

Viens otru tehniski atbalstot un konsultējot, viņi nodrošināja nelegālas televīzijas pakalpojumus klientiem Kurzemes, Vidzemes un Pierīgas reģionos, izplatot gan Latvijā bāzētu blakustiesību īpašnieku programmas, gan Krievijas programmu piedāvājumu "Trikolor" un "HTB+".

Policija brīdina, ka saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes (NEPLP) lēmumiem Krievijas propagandas kanāli ir aizliegti, kā arī par nelegālas sistēmas uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu personīgiem mērķiem nelegālas televīzijas galalietotājiem var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 700 eiro.

Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa norāda, ka arī turpmāk veiks pastiprinātu Latvijas interneta segmenta monitoringu, lai identificētu juridiskās un fiziskās personas, ka arī interneta resursus, kuri, neievērojot likumā noteikto kārtību, bez attiecīgās licences retranslē aizliegtu audiovizuālo saturu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus, kuriem radušās šaubas par viņu TV apraides operatoru, pārliecināties par attiecīgās licences esamību pakalpojuma sniedzējam NEPLP mājaslapā: www.neplpadome.lv.