Pļavniekos pa devītā stāva logu cilvēku acu priekšā izkrīt sieviete

© Ekrānuzņēmums/Degpunktā

7. aprīļa, pēcpusdienā, Pļavniekos no deviņu stāvu nama dzīvokļa loga, vairāku aculiecinieku priekšā, izkrita sieviete. Vai traģiskā iznākuma cēlonis bija saistīts ar apzinātu rīcību, vai neuzmanību, to skaidroja TV3 raidījums “Degpunktā”.

Šodien uz Ilūkstes ielas, ziņkārīgu ļaužu netrūka, jo netipiski lielā dienestu rosība 34. nama zālienā varēja liecināt par ko ne visai labu vai pat traģisku. Pie ēkas fasādes gulēja cilvēka ķermenis, pēc neoficiālām ziņām kādas sievietes līķis. Nāve visticamāk iestājas no traumām, kas gūtas kritiena dēļ no deviņu stāvu augstuma.

Daži aculiecinieki īsi pirms traģēdijas redzēja minēto sievieti, lūkojoties ārā pa atvērtu logu, vai nu kādu uz ielas meklējot, vai vienkārši elpojot svaigu gaisu: “Gāju uz satikšanos ar meiteni. Ejot dzirdēju, ka viņa kaut ko runā, kliedz, bet tādā jautrā prātā. Nākot atpakaļ, redzēju ātro palīdzību un likās, ka kaut kas ir noticis. Tad redzēju policiju un sapratu.”

Kaimiņi no devītā stāva par dzīvokļa iemītnieci izsakās lakoniski, jo ar sievieti teju nav pazīstami. Viņa esot nesen ievākusies miteklī un vienīgais, ko var pateikt - istabā regulāri un skaļi skanējusi mūzika. Mājinieki piebilst, ka tieši šodien kaimiņienes miteklī valdīja klusums. Valsts policijas izmeklētāji par notikušo pašreiz informāciju nesniedz, jo runāt esot pāragri. Vēl jāveic ekspertīzes un citas izmeklēšanas darbības.

Viens gan ir skaidrs - lai tiktu dzīvoklī, likumsargiem nācās palīgā saukt ugunsdzēsējus glābējus, jo durvis bija aizslēgtas.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais