Ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki

© Scanpix/AFP

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā bojā gājuši trīs cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Īsi pēc plkst.8 VUGD darbinieki devušies uz izsaukumu Rēzeknē, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja. Liesmas bija izpletušās 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka vietā atrasts bojā gājis 47 gadus vecs vīrietis, kurš saindējies ar degšanas produktiem.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls - dūmvada bojājums.

Plkst.22.04 ugunsdzēsēji izsaukti uz ugunsgrēku Burtnieku novada Ēveles pagastā, kur uz ceļa dega vieglā automašīna "Ņiva" sešu kvadrātmetru platībā. Automašīnā atrasts bojā gājis 58 gadus vecs vīrietis, kurš bija ar apdegumiem. Notikušo izmeklē policija, tiks veiktas ekspertīzes, lai skaidrotu nāves iemeslus.

Savukārt plkst.1.03 VUGD devās uz ugunsgrēku Rīgā, Čaka ielā. Divstāvu dzīvojamā mājā dega sienas un pārsegums. Liesmas bija izpletušās 40 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā gājis bojā kāds vīrietis, kura vecums varētu būt no 35 līdz 45 gadiem. Iespējamais ugunsgrēka iemesls - neuzmanīga rīcība ar uguni.

Kopā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 24 ugunsgrēki, tai skaitā seši Rīgā, četri citās pilsētās un 14 novados. Sešas reizes VUGD darbinieki piedalījušies glābšanas darbos un deviņas reizes maldināti.

Šogad kopumā reģistrēti 7893 ugunsgrēki, kuros bojā gājuši 133 cilvēki, cietis - 231, izglābti - 164.

Savukārt šorīt plkst.8.22 ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumu Jūrmalā, Rītupes ielā, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Šis ugunsgrēks lokalizēts, bet pilnīga likvidācija vēl turpinās. Ugunsgrēkā cietusi kāda vecāka kundze, kura saindējusies ar degšanas produktiem un nodota mediķu aprūpē.

Svarīgākais