Saldus novadā trīsstāvu ēkā izceļas ugunsgrēks; vienu cilvēku neizdodas izglābt

© pexels.com

Ugunsgrēkā Saldus novada Pampāļu pagastā gājis bojā cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) sniegtā informācija.

Sestdien, 2.aprīlī, plkst.18.16 saņemts izsaukums uz ugunsgrēku, kur trīsstāvu dzīvojamajā ēkā dega istaba 16 kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa viens cilvēks izglābts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, taču notikuma vietā atrasts arī viens bojāgājis cilvēks. Plkst.20.28 ugunsgrēks likvidēts.

Ap plkst.22 saņemts izsaukums uz ugunsgrēku Ogres novada Ogresgala pagastā, kur divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī pie krāsns uz grīdas bija degusi malka puskvadrātmetra platībā. Liesmas apdzēstas pirms VUGD darbinieku ierašanās. No ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri nodoti NMPD darbiniekiem.

Īsti pēc plkst.21 saņemts arī izsaukums uz Ugāles ielu, Ventspilī, kur piecstāvu mājas dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens puskvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa izglābts viens cilvēks. Plkst.21.24 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.15.41 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru platībā. Plkst.19.53 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 105 izsaukumus, no kuriem 71 bija uz ugunsgrēkiem, 20 uz glābšanas darbiem, bet 14 bija maldinājumi.

Svarīgākais