Policija: Bankas "Citadele" filiāle aplaupītāji bija īpaši gatavojušies

AS "Citadele banka" filiāles Dzelzavas ielā aplaupītāji bijuši ļoti labi organizēti un ir īpaši gatavojušies, - LNT raidījuma'"900 sekundes" sacīja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Laupīšanā piedalījās četri ar ieročiem bruņoti vīrieši, tērpušies melnās adītās maksās. Nolaupītā summa neesot būtiska - vairāki simti latu.

Grišins norādīja, ka laupītāji bijuši ļoti labi organizēti un ir īpaši gatavojušies. Par to liecina arī laupīšanas veids, pēc kura varot pateikt, ka grupējumā bijušas sadalītas lomas.

"Citadele bankas" Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Indra Zinkeviča biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja, ka laupītāju guvums ir nebūtisks, turklāt visi līdzekļi bijuši apdrošināti.

Zinkeviča noraidīja bažas, ka "Citadele bankas" drošības sistēmai būtu kāda nepilnības, uzsverot, ka tieši drošības darbinieku operatīvās un profesionālās rīcības dēļ laupītāju guvums bijis tik mazs. Viņa uzsvēra, ka ar drošības sistēmu bankā viss ir kārtībā un tā ir augstā līmenī. Piemēram, visos "Citadele bankas" klientu apkalpošanas centros ir uzstādīta videonovērošanas sistēma, kā arī darbojas citi drošības līdzekļi.

Iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas varētu būt noderīga laupīšanas izmeklēšanā, Zinkeviča lūdza sazināties ar bankas Klientu kontaktu centru pa diennakts tālruni 67010000 vai Valsts policiju pa tālruni 67208004 vai 67208014, anonimitāte garantēta.

Pēc Zinkevičas teiktā, bankas filiāle Dzelzavas ielā šodien strādā ierastajā režīmā.

Jau ziņots, ka vakar ap plkst.18.45 noticis uzbrukums kādai no AS "Citadele banka" ("Citadele") filiālēm Rīgā. Uzbrukumā bankas darbinieki un klienti nav cietuši, un, pēc sākotnējām aplēsēm, bankai nodarītie zaudējumi ir minimāli.

Bankas drošības dienests nekavējoties ieradās bankas filiālē, tādēļ noziedzniekiem izdevies iegūt tikai kasē esošo naudu, taču pašiem laupītājiem izdevies aizbēgt.

Svarīgākais