Dzīvnieku aizstāvji sašutuši par nāvessodu sunim, kurš ierāva būdā bērnu

"Nesenās ziņas no Priekules, kur sunim, kas it kā esot izvilcis no ratiem zīdaini, ievilcis to savā būdā un sakodis, ir izpildīts nāvessods nošaujot, pamatīgi saniknojis dzīvnieku aizstāvjus. Cilvēki pauž sašutumu par to, ar kādām tiesībām vietējais policijas pārstāvis, nepārbaudot notikumu faktus, ir vienkārši ņēmis un patvaļīgi nošāvis dzīvnieku," teikts biedrības "Dzīvnieku SOS" šodien presei izplatītajā paziņojumā.

Komentējot notikumus Priekules pagastā, biedrības "Dzīvnieku SOS" pārstāve, diplomēta juriste Ineta Krodere saka: "Šis ir tas gadījums, kurā Latvijas sabiedrība skaidri redz kā valsts pilnvarota persona – vietējais policijas pārstāvis klaji pārkāpj savas dienesta pilnvaras un Latvijas likumdošanu. Jo Latvijas likumdošana neparedz tādu dzīvnieku nogalināšanas veidu kā nošaušana. Šajā gadījumā, ir pārkāpts ne tikai likums Par dzīvnieku aizsardzību, bet arī likums "Par policiju", 14. pants – Policijas darbinieka tiesības pielietot šaujamieroci. Šis patvaļīgais vardarbības akts nav atstājis vienaldzīgus ne tikai dzīvnieku aizstāvjus, kas savu ikdienu pavada glābjot nelaimē nonākušus dzīvniekus, bet arī lielu daļu Latvijas sabiedrības kopumā. Dažādos interneta forumos cilvēki izsaka savu sašutumu. Un tas ir tas pozitīvais moments visā šajā nelaimē – cilvēki nav vienaldzīgi par to, kas notiek viņiem apkārt, par to cietsirdību, uz ko ir gatavi atsevišķi cilvēki – it kā, saprātīgākās būtnes uz zemes! Mēs paļaujamies uz kompetento iestāžu darbinieku atbildību un godaprātu, kad tiks izmeklēts šis notikums. Sabiedrība sekos līdzi notikumu gaitai un neļaus vainīgām personām izvairīties no soda, kas pienākas par likumu pārkāpumu. Visu dzīvnieku aizstāvju vārdā izsakām cerību, ka līdzīgi notikumu vairs neatkārtosies. Mēs mudinām cilvēkus būt sociāli atbildīgiem un ziņot varas iestādēm par vardarbīgām darbībām pret dzīvniekiem!”

Savukārt portāls Rekurzeme.lv ziņo, ka suni nošāvis švāģeris, mednieks. Arī Calsts policijas Kurzmees reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds apliecināja, ka policists suņa nošaušanā nav iesaistīts.

Svarīgākais