Aizdomās par Alojas novada domes preses sekretāres slepkavību aizturēta viņas meita

Saistībā ar Alojas novada domes preses sekretāres Ievas Drones un viņas septiņus gadus vecā dēla Valta slepkavību Valmieras policija aizturējusi piecpadsmitgadīgu meiteni un divdesmit vienu gadu vecu vīrieti, raksta "Latvijas Avīze".

Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko apstiprināja, ka iespējamā slepkava ir I. Drones meita. Sīkāku informāciju policija pagaidām nesniedz, jo turpinās izmeklēšana, taču I. Mitrošenko uzsvēra, ka gadījums vismaz par 80 procentiem jau ir atklāts.

Izmeklēšanas labā ir apstāklis, ka iespējamiem noziedzniekiem nav izdevies nodoms līdz pamatiem nodedzināt šo māju Staicelē, kurā tika atrasta mirusī māte un bērns. Ēkai logi ir bijuši ciet, un radies tikai piedūmojums, ko operatīvi likvidēja izsauktie ugunsdzēsēji.

LNT raidījums "Degpunktā" ziņo, ka slepkavības iespējamais iemesls ir mātes aizliegums meitai doties izklaidēs.

Policija pārbauda vairākas versijas par Staicelē notikušo dubultslepkavību, nra.lv informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Kriminālprocess pret aizturētajiem ierosināts pēc Krimināllikuma 118. panta par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos 2. daļas, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par šo noziedzīgo nodarījumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem. I. Drone dzimusi 1968. gadā, beigusi Latvijas Universitāti matemātikas specialitātē, bet 2005. gadā kļuvusi par Staiceles pamatskolas direktora vietnieci. Kandidējusi Staiceles pilsētas ar lauku teritoriju domes vēlēšanās.