Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Smagā avārijā Pļavniekos cieš grūtniece

© Ekrānšāviņš/TV3

Pļavnieku centrā, netālu no tirdzniecības centra “Tālava”, notikusi nopietna avārija, kurā ievainoti cilvēki, vēsta TV3 Ziņas.

Pārgalvīgs ‘Volvo” šoferis ceturtdien izraisīja pamatīgu jezgu Andreja Saharova ielā, iznīcinot savu auto. Pēc brauciena lielā ātrumā viņš apstājās, ietriecoties trijās pie gājēju pārējas apturētās automašīnās. Neadekvātais braucējs pie luksofora, šķiet, centās izspraukties pa vidu starp “Kia” un “Audi” spēkratiem.

“Dzirdēju lielu blīkšķi, mašīna kustējās uz priekšu pat pēc blīkšķa. Brauca lielā ātrumā uz priekšu, ap 100 kilometriem stundā. (..) No cietušās mašīnas neviens ārā nekāpa, avāriju izraisījušajā spēkratā šofera puse bija tukša, blakussēdētāja vietā viņi jau mainījās vietām. Vīrietis teica, ja mēs nesamainīsimies, tad man draud cietumsods,” stāsta avārijas aculiecinieks.

Kamēr pasažieri no avāriju izraisījušā “Volvo” jau domāja, kā labāk rīkoties, lai izvairītos no atbildības, citi šoferi no pārējām sadragātajām mašīnām vēl centās atiet no šoka un aptvert notikušo. Ja “Kia” stūrētāja tika cauri sveikā un vien ar izbīli, tad braucēja no automašīnas “Audi” nevarēja pašas spēkiem izkļūt no transportlīdzekļa.

“Viņa, manuprāt, bija devītajā grūtniecības mēnesī. Pārbijusies. Tagad nav zināms, kā ir ar bērnu," stāstīja “Opel” mikroautobusa vadītājs,

“Es stāvēju pie sarkanās luksofora gaismas, man priekšā stāvēja tas “Audi”. Es sākumā nesapratu, no kurienes bija sitiens, mani sāniski aizķēra, visai minimāli aizķēra. Visa trieciena jauda bija virzīta uz “Audi” spēkratu. Tālāk ielidoja tajā otrā mašīnā. Viņš pat nebremzēja. Liekas, viņi tur narkotiku iespaidā un, acīmredzot, dzēruši. Viņi pat nebremzēja, tas notika acumirklī. Brauca ap simt kilometriem stundā,” saka “Opel” mikroautobusa vadītājs.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība visvairāk bija nepieciešama “Audi” stūrētājai. Visām mašīnām atvienotas arī akumulatora klemmes, lai spēkrati neuzliesmotu.