Ar sniega motociklu vedot kontrabandas cigaretes, notriec robežsargu

Alūksnes rajona tiesa vakar piemērojusi apcietinājumu kādam Igaunijas-Krievijas dubultpilsonim, kurš naktī uz 12.decembri ar sniega motociklu tam piestiprinātās ragavās ieveda Latvijā 300 000 kontrabandas cigarešu, pa ceļam notriecot robežsargu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, 1985.gadā dzimušais likumpārkāpējs, kurš šķērsoja Latvijas "zaļo robežu", tika pamanīts īsi pēc pusnakts Pededzes robežapsardzības nodaļas apsargājamā iecirknī. Robežsargu prasībai apturēt sniega motociklu vīrietis nepakļāvās, un, notriecis robežsargu, viņš turpināja bēgt.

Divus kilometrus no valsts robežas tika atrastas pamestas divas plastmasas ragavas, uz kurām atradās 30 cigarešu kastes, mehāniski bojātais sniega motocikls, kā arī Krievijas pilsoņa pase.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Vēlāk tai pašā dienā robežpārkāpējs vērsās Valsts policijā ar iesniegumu par nozaudēto pasi. Policija viņu aizturēja un ievietoja īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Vakar 1985.gadā dzimušais vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas un Alūksnes rajona tiesa lēma viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, pastāstīja Pētersone.

Svarīgākais